Bikefit i Malmö

Genom en bikefit säkerställs att du har en optimal position på din cykel. Det innebär att cykeln är inställd efter din unika anatomi och du får ut bästa möjliga kraftöverföring från dina benmuskler till pedalerna.

Ju mer tid du spenderar på din cykel, desto större är sannolikheten att du upplever värk eller obehag om din cykel inte är inställd efter dig och din kropp. Många som kommer till oss upplever problem med domnande händer, ömma axlar och nacke samt obehag i knä och rygg.

Så kortfattat är det dubbla effekterna av en bikefit. Mer kraft och en skönare upplevelse på cykeln.

Boka tid för bikefit

Laddar…

Hur fungerar en bikefit hos oss?

Vi använder oss av ett system som heter Retül Fit. Vi gör bikefit på landsvägscykel, gravel, mountainbike, cykelcross, tempo/tri. Kostnaden är 2500kr för alla cykeltyper förutom tempo/tri där en bikefit kostar 3000kr. Ta med cykelkläder och skor, och cykel om du har en som du vill att vi utgår ifrån.

En bikefit varar i cirka 2-3 timmar och innehåller 3 steg.

STEG 1
Första steget är en fysisk undersökning, där vi tittar på kroppens begränsningar och rörelseförmåga. Vi går igenom eventuella tidigare skador, värk och obehag. Denna undersökning ligger sedan till grund för inställningarna vi gör på själva bikefit cykeln.

STEG 2
I andra steget är det dags att ta plats på bikefit-cykeln. Vi fäster mätpunkter på handled, axel, knä, höft, fotled, häl och tå, som samlar in tredimensionell data från varje pedalvarv. Datan analyseras i Retül-programvaran och används som stöd till bikefit-teknikern när denne justerar och hittar din perfekta sittposition. Vi tittar bland annat på sadelhöjd, setback, styrhöjd, längd till styre, position på pedaler och klossar, vinkel på styre och sadel. Vi justerar medan du cyklar, och ser direkt i Retül-systemet hur förändringarna påverkar din position.

STEG 3
När vi tillsammans är nöjda med inställningarna så mäter vi digitalt av cykeln. Måtten och inställningarna lagras i Retül-systemet och genererar en rapport som mailas till dig. Om du önskar så hjälper vi dig att överföra de nya måtten och inställningarna till din cykel. Eventuell justering och inställning av sadel ingår i priset. Justeringar och byte av styrstam och styre med extern kabeldragning kostar 300kr. Är det avancerad kabeldragning och tidskrävande åtgärder bokar vi in en tid i verkstaden för arbetet.

I slutändan kan du vara säker på att du har gett dig själv alla förutsättningar för att sitta optimalt på din cykel!

Vill du veta mer om bikefit?

Slå oss en signal på 0735-290590 eller maila till mail@musette.se