Ett tecken lika säkert som att Tussilagon blommar är att Musette Classics går av stapeln första söndagen i April. 

Musette Classics har genom åren tagit många skepnader och former. Gemensamt för alla upplagor är dock att det alltid bjudits på blandat underlag. 

Är det landsväg? 
Är det gravel?  
Är det sportgrus?
Är det race? 
Är det fika?
– Det är allt!

Den 7e April 09:00 rullar vi 120km från Musette i Malmö, via Lilla Svedala, Skurup, rundar Sövdesjön. Snurrar en del runt Häckeberga och avslutar storstilat i Klågerup.

Vi rullar tillsammans i maklig takt genom stan ut till Oxie, därifrån på en given signal är det ”Full fury attack mode” eller 100% andakt och fågelkvitter. Det är du som avgör! Rutten är både utmanande och vacker, den ger och den tar. Belöningen bli en fantastisk Pizzabuffé på Döängen Pizza med möjlighet att köpa öl direkt från bryggmästaren på Bökebergs bryggeri, eller annat gott att dricka.

Startar var och när? – Musette, Helmfeltsgatan 1 i Malmö.  7e April 2024 09:00 

Slutar var? – Döängen Pizza, Klågerup. Eftermiddag/kväll. (19km cykelväg från Musette)

Vad är det? – Ett cykelevent på blandat underlag, (ungefär lika delar grus och asfalt) för att fira våren och lajva Paris Roubaix. Vi rekommenderar gravelhoj, MTB eller landsvägscykel med lite grövre däck. 

Hur hittar jag rutten? – Vi skickar ut rutt till alla anmälda 5e april.

Support? Nej. Du tar dig själv runt och kör helt på egen risk. Trafikregler gäller såklart.

Vad får jag? – Du får riktigt gott kaffe vid start. Du får läsk, godis, kakor och energi i depån halvvägs. Du får napoletansk pizzabuffé tills du storknar, kaffe och läsk vid målgång. Du får framförallt en minnesvärd dag i sadeln på landets allra finaste vägar med världens bästa sällskap.

Vad kostar det? – 329kr

Just det! Kommer Paris Roubaix sändas vid målgång?  Troligen, ja.