Skåne Grus är Musettes hyllning till Sveriges finaste landskap. Vi tar dig med på en svindlande resa bland tjuvagömmor och skogsvägar, sportgrus och öppna landskap, dit där dialekten är annorlunda och sedan tillbaks igen.

Garanterat är där vägar du aldrig tidigare kört, genom ett landskap som upplevs allra bäst från cykeln.

Skåne på grus är en ca. 32 mil lång grusmix som tar oss norrut och helt säkert inte lämnar någon oberörd.

Vi bjuder in alla att anta denna fantastiska utmaning med start och mål på Musette i centrala Malmö. Loppet är självsupportat* och det är 8 mil till första vattenkran, sedan ytterligare 4mil till butik och fik/restaurang så det gäller att få med sig lite energi och vatten från start. Om du vill köra kortare och starta rutten lite mer norrut så går det hur bra som helst. Ju fler som rullar på dessa vägar under dagen, desto roligare!

Vi vill poängtera att det inte är ett lopp eller event i den mening att det är gemensam start och målgång. Meningen är att så många som möjligt ska köra Skåne Grus på samma dag, så man kan träffa på likasinnade och dela upplevelser under och efter dagen. Liksom 2023 rekommenderar vi start från Musette kl. 07.00, där får man gärna hänga med i gemenskapen. Eller starta senare, eller tidigare. Eller från en helt annan plats på rutten.

När: 29 juni – 07.00

Var: Musette

Vad: ca. 32mil / 2000hm grusvägsutmaning

Underlag och cykel: Gravelcykel rekommenderas, det mesta är snabbrullade fina grusvägar. Men MTB eller landsväg med 32mm kommer också att fungera.

Kostar: 0kr

Vem: ALLA! Kör Bara Kör!

#musetteskånegrus

*Självsupport innebär att all service, energi osv. ombesörjs av deltagaren själv. Deltagande sker helt på egen risk och arrangören ansvarar ej för att deltagaren tar sig hem.